Warzywna zupa gulaszowa z mięsem mielonym

4.5 (195 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pyszna, sycąca, rozgrzewająca! Łatwa i szybka do przygotowania.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 700g mięsa mielonego wieprzowego,
    • 2 marchewki,
    • 2 cebule,
    • 4 ząbki czosnku,
    • 1 puszka krojonych pomidorów w puszce,
    • 1 puszka białej fasoli,
    • 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
    • 3-4 łyżeczki słodkiej papryki,
    • 2 łyżeczki oregano,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Warzywna zupa gulaszowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w cienkie plasterki, cebule w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2 2. Na dużej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Dodajemy cebulę i smażymy ją kilka minut aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone i marchewkę. Smażymy razem kilka minut aż mięso się ładnie zarumieni. Wówczas dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz oregano, mieszamy.
  • 3 3. Zawartość patelni przekładamy do garnka i zalewamy ją 4-5 szklankami wody. Całość zagotowujemy. Następnie gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 20-30 minut (do miękkości marchewki).
  • 4. Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory w puszce. Zupę ponownie zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować