Warzywna zupa gulaszowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w cienkie plasterki, cebule w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
2.Na dużej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Dodajemy cebulę i smażymy ją kilka minut aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone i marchewkę. Smażymy razem kilka minut aż mięso się ładnie zarumieni. Wówczas dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz oregano, mieszamy.
3.Zawartość patelni przekładamy do garnka i zalewamy ją 4-5 szklankami wody. Całość zagotowujemy. Następnie gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 20-30 minut (do miękkości marchewki).
4.Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory w puszce. Zupę ponownie zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Komentarze