Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

4.5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od szwagierki,która mieszka za granicą.Po wprowadzeniu małych zmian (ponieważ nie wszystkie składniki są u nas dostępne)- SMAKUJE WYŚMIENICIE !!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zupa gulaszowa Knorr (karton): 1 sztuka
    - mięso mielone wołowo - wieprzowe: 0.5 kilograma
    - sałatka naddunajska (słoik): 1 sztuka
    - śmietana 18% do zup i sosów: 200 mililitrów
    - serek topiony śmietankowy: 200 gramów
    - serek topiony z ziołami: 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem.Podsmażyć na patelni.

  • 2. Zupę z kartonika przelać do garnka,dodać podsmażone mięso mielone
  • 3. Z sałatki naddunajskiej odlać część wody,sałatkę z resztą wody dodać do zupy
  • 4. Dodać serki topione,podgrzewać na małym ogniu,tak długo aż serki się rozpuszczą.
  • 5. Dodać śmietanę.
    Można przyprawić wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować