Zupa gulaszowa

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Pyszna zupa gulaszowa! Jest jeszcze lepsza na drugi dzień.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa (obojętnie jakie - ja dałam pierś z kurczaka)
    2 papryki czerwone
    1 cebula
    6 marchewek średniej wielkości
    puszka groszku zielonego
    7 ziemniaków
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
    ziele angielskie 4
    łyżka majeranku
    łyżka papryki w proszku słodkiej
    słoik koncentratu pomidorowego
    kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać i ugotować. Mięso pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Posolić, popieprzyć i zalać wodą, dodać kostkę rosołową i przelać do garnka.Dodać liście laurowe i ziela.
  • 2. Dodać pokrojoną w kostkę cebule, ziemniaki, paprykę oraz ugotowane marchewki również pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości, na końcu dodać osączony groszek z zalewy. Przyprawic majerankiem, papryką, sola oraz pieprzem. Dodać koncentrat . Zagotować i na końcu zaciągnąć mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować