Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami

4.5 (148 ocen)

  • Łatwy

Bardzo dobra, rozgrzewająca, prosta w przygotowaniu zupa. Przepis cioci Eli:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - grzyby suszone (Ilośc grzybów zależy od stopnia uwielbienia tego składnika:)): 1 opakowanie
    - ziemniak: 6 sztuk
    - marchewka: 2 sztuki
    - mięso mielone (Wołowo-wieprzowe, z indyka): 0.5 kilograma
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - zupa pieczarkowa w proszku: 2 opakowania
    - serek topiony śmietankowy: 2 opakowania
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - Pieprz w kulkach: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć, przecedzić, następnie pokroić w kosteczkę.
  • 2. Ziemniaki oraz marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Wszystko to zalać dużą ilością wody, dodać 2 liście laurowe, 3 kulki pieprzu i wstawić do gotowania.
  • 4. W tym czasie mięso wymieszać z jajkiem oraz bułką tartą i uformować małe kulki. Mięsne kulki wrzucić do gotującej się zupy.
  • 5. Gdy ziemniaki i grzyby będą miękkie, do zupy dodać zupy pieczarkowe (można je wcześniej rozrobić z niewielką ilością wody). Następnie po trochu dodawać serki cały czas mieszając aby szybciej się roztopiły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować