zupa z mięsnymi kulkami

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

ta zupa zasmakuje nawet największym niejadkom

  • 20 min

Składniki:

  • na kulki:
    0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    2 jajka,
    bułka tarta (ile zabierze),
    przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól lub przyprawa uniwersalna, koperek, maggi, imbir.

    2 litry rosołu (może być z kostki),
    1 czerwona papryka,
    500 g pieczarek,
    4-5 marchewek ,
    por,
    3 ząbki czosnku
    imbir do smaku,
    koperek, pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsnymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kulki mięsne przed ugotowaniem 1. Mięso, jajka, bułkę tartą i przyprawy dokładnie mieszamy, powinna wyjść dość zwarta masa, z której formujemy kuleczki wielkości orzechów włoskich.
  • gotyjemy mięsne kuleczki 2. Gotowe kulki gotujemy w osolonym wrzątku, wyjmujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia.
  • kulki dodajemy do zupy 3. Do rosołu dodajemy pokrojone w plasterki marchewki i pora, gotujemy do miękkości.

    Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na klarowanym maśle, następnie dodajemy do rosołu.

    Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

    Następnie dodajemy starty na tarce imbir.

    Ka końcu dodajemy kulki, starty imbir i czosnek pokrojony w plasterki, pietruszkę i koperek i gotujemy jeszcze 5 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować