Zupa grzybowa z makaronem (wigilijna)

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Zupa z dzieciństwa mojego męża. Przepis dostałam od teściowej. Jest bardzo prosta do zrobienia. Taka zupa gości u nas na każdą wigilią i zawsze znika błyskawicznie. Jest pyszna i aromatyczna.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki: dla ok. 6 osób
    • ok. 2,5- 3 litry wody,
    • ok. 200 g grzybów suszonych (najczęściej borowiki i prawdziwki),
    • ok. 200 g makaronu nitki,
    • ok. 200- 250 ml śmietany 30%,
    • łyżka masła,
    • sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem (wigilijna) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalewamy na noc zimną wodą, a następnie gotujemy około godziny na małym ogniu. Gdy grzyby będą już ugotowane wrzucamy makaron i gotujemy al’dente.
    Na koniec dajemy śmietanę, łyżkę masła, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby Makaron Śmietana 30% Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować