Zupa dyniowa z twarogiem białym wędzonym

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jesienna zupa - dyniowa. Pyszna, gęsta, kremowa i rozgrzewająca.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg dyni (waga przed wydrążeniem)

    2 ziemniaki,

    300 ml bulionu,

    mała marchew,

    sól, pieprz grubo mielony,

    łyżeczka słodkiej papryki,

    twaróg biały wędzony,

    śmietana
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zupa dyniowa z twarogiem białym wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy ze skóry, usuwamy pestki - oczyszczamy. Kroimy w kostkę.

    Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem przez około 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękkie,
    Miksujemy na gładką masę. Doprawiamy papryczką oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem wg uznania.
    Podajemy z łyżką śmietany oraz pokruszonym białym twarogiem wędzonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Marchewka Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować