Zupa czardasz

4.47 (161 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
    1 łyżka smalcu wieprzowego
    3 ziemniaki
    3 ząbki czosnku
    3 pomidory malinowe
    1,5 l bulionu wołowego
    3 strąki czerwonej papryki
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa czardasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa czardasz 1. Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso.

    Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny.

    Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę.

    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować