ziemniaki
włoszczyzna
ziele angielskie
liść laurowy
porcja rosołowa
przyprawa typu Warzywko
pieprz
tymianek
bazylia
masło
2 duże cebule
jeden średni por
czerwona papryka ze słoika lub świeża
1/3 puszki kukurydzy
śmietana
przecier pomidorowy
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa cebulowo-paprykowa
1.
Na porcji rosołowej, włoszczyźnie, liściu laurowym i zielu angielskim gotujemy wywar rosołowy, doprawiony Warzywkiem. Dodajemy pokrojone ziemniaki.
2.
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy do niej posiekany por, kukurydze oraz paprykę pokrojoną w zapałki. Smażymy jeszcze chwilę. Całą zawartość patelni wlewamy do rosołu.
3.
Doprawiamy śmietaną i przecierem pomidorowym. Na koniec posypujemy bazylią i dodajemy odrobinę pieprzu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze