Pieczarki w śmietanie

  • wyświetlono: 1049 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do mięs.

Wilczex
  • 10min

Składniki


ok. pół kilograma pieczarek
jedna średnia cebula
3-4 ząbki czosnku
posiekana natka selera
śmietana min.12%
sól
pieprz
masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki w śmietanie

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w na średniej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w talarki.
  • 2. Cebule i czosnek podsmażamy lekko na maśle, dodajemy pieczarki.
  • 3. Kiedy wszystko jest na pół miękkie dodajemy sól i sporą ilość pieprzu.
  • 4. Zalewamy śmietaną i podsmażamy jeszcze chwilę, aż całość będzie gorąca.
  • 5. Dodajemy natkę selera i mieszamy.

Porady

Danie jest najlepsze, kiedy warzywa są gorące, ale wciąż chrupiące.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilśmietanadodatek do dań głównych i kanapekdodatki do mięsaz patelni

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie w śmietanie 2

Dodane przez: Agiatis

Śledzie w śmietanie

Danie, które rozbiłam pierwszy...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

Śledź w śmietanie

Dodane przez: Bilcia

Śledź w śmietanie

Idealny na święta i wszelkie postne...

Pieczarki w cieście piwnym

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pieczarki w cieście piwnym

Pieczarki w cieście piwnym to idealna...

śledzik w śmietanie

Dodane przez: klementynka

śledzik w śmietanie

Śledzia w śmietanie chyba nikomu...

Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie

Dodane przez: mariwanna

Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie

Pyszne śledzie z porem, jabłkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE