Zupa a`la gulasz Kasi

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Powstała przypadkiem gdy nie maiłam pomysłu na obiad. Teraz często ją gotuje, bo mąż ją bardzo lubi, jest szybka i niedroga a do tego bardzo smaczna.

  • 20 min

Składniki:

  • ok 250 kiełbasy lub parówek
    1 duża cebula
    kilka pieczarek
    4-5 ziemniaków
    mała marchewka
    1 zupa gulaszowa
    opcjonalnie:
    surowa papryka;
    przyprawy( sól, pieprz liść laurowy, ziele, maggi), kostka rosołowa , olej, przecier pomidorowy

Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a`la gulasz kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa a`la gulasz Kasi 1. cebule kroimy w piórka i podsmażamy w rondlu na oleju; dodajemy pieczarki pokrojone półplasterki i pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy;
    wrzucamy marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę i jeszcze chwile smażymy, jeśli mamy paprykę też ją dodajmy.
    Dodajemy kostkę rosołową o ulubionym smaku, przyprawy( liść, ziele, pieprz ziarnisty, wg uznania); zupę gulaszową rozpuszczamy w wodzie i zalewamy warzywa, gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie, doprawiamy do smaku solą i maggi.

Porady

Jeśli zajdzie taka potrzeba można zabielić odrobią śmietany lub jugurtu , lub zagęścić mąką. Zupa jest szybka i niedroga a do tego sycąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować