Zupa a la żółwiowa

  • wyświetlono: 279 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna i sycąca zupa

20180214_111434
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

2 tylne nogi wieprzowe
1,5 litra wody
Porcja włoszczyzny
Sól
Pieprz
Pęczek szczypiorku
cebula

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa a la żółwiowa

  • 1. Nogi gotujemy do miękkości razem z włoszczyzna. Gdy wywar się wygotuje uzupełniamy żeby był 1 litr bulionu. Mięso obieramy od kości, kroimy w paski tak jak flaczki. Selera, pietruszki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z mięsem dodajemy do wywaru. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, surową dodajemy do bulionu, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy posypaną szczypiorem. Podajemy z pieczywem

Porady

Zupę można podać również z grzankami lub pieczywem czosnkowym

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zupa żółwiowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1snsjpo

Dodane przez: xamelka1

Kura "a la flaczki"

Taką zupę często robiła moja mama...

parówkowy a`la Strogonow

Dodane przez: mariosylwia

Parówkowy a`la Strogonow

Szybki i tani sposób na pyszny...

Kapuśniak a la Aurora

Dodane przez: misia13

Kapuśniak a la Aurora

zupa z kapusty białej, pieczarkami,...

image-1sjr2ce

Dodane przez: sylwin03

A la Strogonow wg Sylwii

pyszny i szybki, Strogonow jest...

minestrone a la mops

Dodane przez: mopswkuchni

Minestrone a la mops

Lekka wersja włoskiej minestrone....

Dodane przez: Ewelina96

Szybka a smaczna zupa:)

Szybkie i tanie a co najważniejsze...