Żulieny

1 (1 ocen)

  • 60 min

dostałam przepis od mamy, potrawa bardzo dobrze nadaje się na zakąskę

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    0,5 kg ugotowanego filetu z kurczaka
    2 duże cebule
    2 stołowe łyżki mąki
    250 gram 30% śmietany
    sól
    pieprz
    ser zółty
    250 gram bulionu z ugotowanego fileta.
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Żulieny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa w mini patelniach 1. Przygotowanie: Pieczarki i filet drobno pokroić dodać pokrojoną cebule. Mąke smażyc na patelni do koloru złotego, dodać śmietane i bulion i wymieszać, całość przelać przez sitko dodać pokrojony filet i pieczarki i wszystko dokładnie wymieszać. Dodac sól i pieprz. Całość rozłożyćdo do mini patelni. Żółty ser potarkować na tarce i posypać na wierzch masy. Piec w piekraniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut ( do czasu zarumienienia się sera).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować