dostałam przepis od mamy, potrawa bardzo dobrze nadaje się na zakąskę
60 min
Składniki:
1 kg pieczarek
0,5 kg ugotowanego filetu z kurczaka
2 duże cebule
2 stołowe łyżki mąki
250 gram 30% śmietany
sól
pieprz
ser zółty
250 gram bulionu z ugotowanego fileta.
1.Przygotowanie: Pieczarki i filet drobno pokroić dodać pokrojoną cebule. Mąke smażyc na patelni do koloru złotego, dodać śmietane i bulion i wymieszać, całość przelać przez sitko dodać pokrojony filet i pieczarki i wszystko dokładnie wymieszać. Dodac sól i pieprz. Całość rozłożyćdo do mini patelni. Żółty ser potarkować na tarce i posypać na wierzch masy. Piec w piekraniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut ( do czasu zarumienienia się sera).
Komentarze