Zrazy od szwejka

4.5 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zrazy od szwejka najlepiej smakują z kluskami śląskimi lub kopytkami.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • ½ papryki żółtej
    • 3 ogórki konserwowe
    • Mąka pszenna do panierki
    • Koncentrat pomidorowy
    • ½ szklanki śmietany 18 %
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • Pieprz
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy od szwejka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka.
  • roladki 2. Zawijamy robiąc roladki. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • cebula 3. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • roladki 4. Podlewamy szklanką wody i przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie.
  • przecier 5. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą.
  • sos 6. Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej.
  • zrazy 7. Zrazy od szwejka są gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować