zrazy z cebulą

4.5 (170 ocen)

gotowanie to moja pasja

Składniki:

  • 1 ka miękkiej wołowiny
    2-3 cebule
    2 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
    jajko
    kostka bulionowa (wołowa lub pieczeniowa)
    1/3 szklanki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, pokrój w cienkie plastry w poprzek włókien.
    Rozbij na płaty, posól, popieprz, odstaw.
    Cebule posiekaj, zeszklij na maśle posól, dopraw pieprzem.
    Wymieszaj z bułką tartą, wbij jajko, rozetrzyj farsz.
    Posmaruj mięso, zwiń, zepnij wykałaczkami.
    Zrazy obtocz w mące, obsmaż, wlej 2-3 szklanki gorącej wody, wkrusz kostkę, dopraw.
    Duś pod przykryciem do miękkości, wlej śmietanę, zagotuj, ewentualnie zagęść sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować