500 g mięsa mielonego
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
papryka słodka
mąka do obtoczenia
ćwiartka papryki czerwonej
1 mała cebula
pół małej cukinii
2 ogórki kiszone
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Zrazy z mięsa mielonego nadziane warzywami
1.
Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawić.
Paprykę i cukinię pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić paprykę,cukinię i cebulę. Przyprawić solą,pieprzem i papryką słodką. Ogórki pokroić w paski. Z mięsa uformować kulę,spłaszczyć ją na dłoni nałożyć warzywa i zawinąć jak zraza,docisnąć aby się zlepiło. Każdego zraza obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Można później jeszcze poddusić zrazy w ulubionym sosie:)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze