Żołądki drobiowe w śmietankowo-marchewkowym sosie

5 (200 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Palce lizać :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    1 cebula
    2 marchewki
    1 liść laurowy
    ½ szkl. śmietany 18 %
    3 łyżki koperku
    2 łyżki mąki
    1 płaska łyżka wegety
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w śmietankowo-marchewkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić. Zalać wodą. Zagotować. Wodę z pierwszego gotowania wylać.
  • 2. Następnie zalać znowu wodą, dodać liść laurowy, wegetę i gotować. Cebulę pokroić w kosteczkę, marchewki zetrzeć na tarce. Wszystko dodać do gotujących się żołądków. Gotować ok. godziny. Dolewać w miarę potrzeby wody.
  • 3. Gdy żołądki będą miękkie dodać posiekany koperek. Rozrobić mąkę z niewielką ilością zimnej wody i śmietaną i wlewać powoli do żołądków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pogotować jeszcze chwilkę, aby sos zgęstniał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować