Ziołowy Cobbler z olejem rzepakowym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ziołowy cobler jest bardzo dobry , z dodatkiem ziół prowansalskich stanowi idealne połączenie z letnimi warzywami .

  • 60 min

Składniki:

  • ( na 8 kokilek )

    1 cebula

    2 kiełbasy polskie wędzone

    olej rzepakowy

    biała część pora

    2 czerwone papryki

    1 cukinia

    2 pomidory

    1 łyżeczka ziół prowansalskich

    sól i pieprz



    Ciasto :

    250g mąki pszennej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    duża szczypta soli

    50 ml oleju rzepakowego

    150 ml gęstego jogurtu ( lub mleka )

    1 łyżeczka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowy cobbler z olejem rzepakowym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku z grubym dnem podsmażamy na oleju posiekaną cebulkę i białą część pora . Dodajemy pokrojoną w kostkę lub w plasterki kiełbaskę . Podsmażamy kilka minut . Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę . Cukinię myjemy , odcinamy końce i kroimy na kawałki . Wszystkie warzywa dodajemy do garnka , mieszamy . Po chwili dodajemy pokrojone pomidory . Dusimy pod przykryciem ok. 20 min. na małym ogniu , aż warzywa zmiękną . Doprawiamy do smaku ziołami , solą i pieprzem .

    Gotowe leczo przekładamy do kokilek , do połowy ich wysokości .

    Piekarnik nagrzewamy do 200ºC .

    Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , solą i ziołami . Następnie dodajemy olej i jogurt (mleko) . Szybko mieszamy tylko do połączenia się składników i łyżką nakładamy ciasto na przygotowane warzywa .

    Pieczemy 25 minut , aż wierzch ciasta będzie rumiany .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować