Ziołowe pizzerinki francuskie z salami i serem żółtym i czerwonym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Smaczna szybka przekąska-polecam!

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    100 g sera żółtego
    50 g sera czerwonego
    salami w małych plastrach , po 3 sztuki na każda pizzerinkę
    3 -4 łyżki koncentratu pomidorowego
    czosnek granulowany,
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza Przekąski

Ziołowe pizzerinki francuskie z salami i serem żółtym i czerwonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wykrajać większe koła.
    Każde koło posmarować koncentratem i posypać ziołami.
    Salami układać na pizzerinkach.
    Oba sery zetrzeć na tarce i rozłożyć na wierzchu.
    Piec 10-12 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować