PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op.ciasta francuskiego
    1 awokado
    1 gruszka
    150 g sera żółtego
    1/2 op. świeżego pesto bazyliowego
    bazylia suszona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizzerinki Przekąski

Pizzerinki francuskie z awokado i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado oraz gruszkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser żółty również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ze sobą startą gruszkę z awokado. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na mniejsze kawałki - u mnie wyszło 12 prostokątów mniej więcej o wymiarach 8 x 10 cm. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku rozsmarowujemy pesto bazyliowe i nakłuwamy spód ciasta widelcem. Następnie na środku wykładamy gruszkę wymieszaną z awokado i posypujemy startym żółtym serem oraz suszoną bazylią. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ciasto francuskie Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować