Ziołowe fishburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Zamiast kupować gotowe fast foody, lepiej zrobić je samemu. Są zdrowe i sycące.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 11 bułek
    ● 2 filety z mintaja
    ● 4 ogórki konserwowe
    ● 2 pomidory
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● 10 plastrów żółtego sera
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● 2 dymki
    ● sałata
    ● olej do smażenia
    ● łyżka oregano
    ● łyżeczka ostrej mielonej papryki
    ● sól, pieprz
    ● 3 ząbki czosnku
    ● po kilka łyżek keczupu i majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowe fishburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozdrabniamy.
    Jedną bułkę moczymy
    w mleku, odciskamy.
    Szczypiorek
    i dymki siekamy.
    Dodajemy
    z jajkiem i bułką do
    ryby. Doprawiamy
    solą, pieprzem, papryką
    i oregano. Mszamy. Jeśli masa jest za rzadka,
    wsypujemy bułkę tartą.
    Formujemy kotlety i obtaczamy
    w bułce. Smażymy na oleju
    po 4 minuty z obu stron.
  • 2. po 4 minuty z obu stron.
    2. Sos: czosnek obieramy
    i miażdżymy. Mieszamy z majonezem
    i keczupem.
  • 3. Pomidory i ogórki kroimy
    w plastry. Bułki kroimy na pół,
    przekładamy sałatą, kotletem,
    plasterkami ogórka i pomidora.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Kładziemy po plastrze sera.
    Polewamy sosem.

Porady

Fishburgery można podpiec w piekarniku. Sosem polewamy dopiero po upieczeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować