Ziołowe fishburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozdrabniamy.
Jedną bułkę moczymy
w mleku, odciskamy.
Szczypiorek
i dymki siekamy.
Dodajemy
z jajkiem i bułką do
ryby. Doprawiamy
solą, pieprzem, papryką
i oregano. Mszamy. Jeśli masa jest za rzadka,
wsypujemy bułkę tartą.
Formujemy kotlety i obtaczamy
w bułce. Smażymy na oleju
po 4 minuty z obu stron.
2.po 4 minuty z obu stron.
2. Sos: czosnek obieramy
i miażdżymy. Mieszamy z majonezem
i keczupem.
3.Pomidory i ogórki kroimy
w plastry. Bułki kroimy na pół,
przekładamy sałatą, kotletem,
plasterkami ogórka i pomidora.
Oprószamy solą i pieprzem.
Kładziemy po plastrze sera.
Polewamy sosem.
Porady
Fishburgery można podpiec w piekarniku. Sosem polewamy dopiero po upieczeniu.
Komentarze