Ziemniaki zapiekane z camembertem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Można je podawać jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięs.

  • 45 min

Składniki:

  • 10 średnich ziemniaków
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka czosnku
    1/2 łyżeczki rozmarynu
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1/2 łyżeczki soli
    2 serki pleśniowe typu camembert
    2 łyżki masła lub oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaki zapiekane z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie ok. 15-20 minut. Wystudzić. Ponacinać. Zioła wymieszać ze sobą i posypać obficie ziemniaki na zewnątrz i w środku.
  • 2. W każde nacięcie włożyć plasterek camemberta. Ziemniaki posmarować roztopionym masłem lub olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować