Ziemniaki z kotlecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 13 szt. dużych ziemniaków
    • Sól
    • Przyprawa do ziemniaków
    • 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • 1 Cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 1 całe jajko
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki śmietany 12 %
    • 1 kulka mozzarelli
    • 13 łyżek ketchupu
    • Olej do smażenia
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Ziemniaki z kotlecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. 1. Ziemniaki obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
  • kotlety 2. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • ser 3. W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli.
  • kotlety 4. Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem.
  • ser 5. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować