Zielony pęczak na ostro

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę szalony sposób na bardzo zdrowy pęczak. Skusi nawet tych, co na wszelkie kasze patrzą podejrzliwie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pęczak: 1 szklanka
    - winogona: 1 szklanka
    - zielone chilli: 1 sztuka
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - pasta tahini: 1 łyżka
    - kumin mielony: 0.5 łyżeczki
    - imbir: 0.5 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - pieprz świeżo mielony: 0.5 łyżeczki
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Zielony pęczak na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Winogrona kroimy na połówki i pozbywamy się pestek. Papryczkę chili oczyszczamy, drobno kroimy. Do rondla wlewamy oliwę, dodajemy pokrojoną papryczkę i chwilę dusimy. Dodajemy ugotowany pęczak, winogrona, posiekany szczypiorek, tahini i przyprawy. Dusimy aż wszystkie smaki się połączą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tahini Winogrona Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować