Pierś z indyka z warzywami duszonymi w białym winie

4.47 (172 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny charakterystyczny smak indyka w delikatnym sosie...

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g piersi z indyka
    150ml białego wina
    2 ząbki czosnku
    2 małe cebulki
    Warzywa mrożone hortex cukinia marchewka groszek
    25g masła
    3 łyżki śmietany 18%lub 12%
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Pierś z indyka z warzywami duszonymi w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy w małe kostki doprawiamy solą i pieprzem smażymy na połowie masła. Usmażone mięso odkładamy, następnie na patelnie wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek oraz warzywa smażymy z resztą masła. Podlewamy winem czekamy około 5 min dodajemy indyka dusimy na koniec dokładamy śmietanę wraz z pietruszką. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pierś z indyka Warzywa Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować