Zielonki na rosole

4.5 (175 ocen)

Pyszna zupa grzybowa z zielonek

Składniki:

  • rosół wcześniej ugotowany, może być z poprzedniego dnia, ok 2 litry
    2 szt. litrowych pojemników zielonek
    2 mniejsze marchewki pokrojone w kostkę
    4 ziemniaki pokrojone w kostkę
    200 ml słodkiej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zielonki na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16tnkfu 1. Zielonki kilkakrotnie opłukać w ciepłej wodzie, następnie drobno pokroić i razem z marchwią i ziemniakami wrzucić na rosół. Gotować ok.1 godz., wlać śmietanę i gotowe.
    Na talerzu posypać koperkiem lub natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować