Żeberka z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Przepyszne połączenie smaków

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 twarde gruszki
    Marynata:
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki miodu
    1 łyżka oleju
    przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić. Składniki marynaty połączyć. Mięso posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • 2. Następnie żeberka przełożyć do rękawa do pieczenia. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Dodać do mięsa.
  • 3. Piec około 1 godziny w 180 stopniach (w rękawie zrobić 2-3 dziurki).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować