Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

  • wyświetlono: 2429 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Potrawa jest pyszna i bardzo prosta

  • 90min

Składniki

1 kg żeberek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

  • 1. Żeberka pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z obu stron - przełóż do naczynia żaroodpornego. Musztardę z miodem wymieszaj i wlej na żeberka. Przykryte naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok.godz aż żeberka będą miękkie.

Porady

Pod koniec pieczenia, co jakiś czas polewaj powstałym sosem kawałki mięsa - staną się pięknie rumiane i chrupiące. Podaj z młodymi ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

żeberka w marynacie

Dodane przez: agarybak76

Żeberka miodowo-musztardowe

Pyszne, aromatyczne mięsko o słodko-...

pstrąg łososiowy w sosie

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg łososiowy w sosie musztardowo-miodowym

Jak dla mnie idealny piątkowy obiad....

image-0fhcf19

Dodane przez: KasiaKitek

Klopsiki w sosie miodowo-musztardowym

Inspiracją dla tego dania był przepis...

Żeberka w sosie pomidorowo-miodowym

Dodane przez: Jaga85

Żeberka w sosie pomidorowo-miodowym

Do sosu można dodatkowo wkroić...

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Dodane przez: Jaga85

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Sos jest nieco słodki i jednocześnie...

zapiekana brukselka

Dodane przez: Kasja1986

brukselka z piekarnika w sosie musztardowo-miodowym

Zupełnie nowa odsłona brukselki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE