Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

4.49 (191 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa jest pyszna i bardzo prosta

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z obu stron - przełóż do naczynia żaroodpornego. Musztardę z miodem wymieszaj i wlej na żeberka. Przykryte naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok.godz aż żeberka będą miękkie.

Porady

Pod koniec pieczenia, co jakiś czas polewaj powstałym sosem kawałki mięsa - staną się pięknie rumiane i chrupiące. Podaj z młodymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować