Żeberka w miodzie

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są proste do zrobienia, mają delikatny smak i cudowny aromat. Żeberka w miodzie, ulubione danie męża, często robię w niedzielę.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg żeberek
    ● przyprawa uniwersalna lub sól
    ● majeranek
    ● olej do smażenia
    ● 2 łyżki miodu
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 2 łyżki dobrego keczupu
    ● 10 dag suszonych moreli
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, solimy,
    nacieramy majerankiem
    i odstawiamy do lodówki na
    godzinę. Potem podsmażamy
    je na złoty kolor i przekładamy
    do garnka.
  • 2. Do naczynia z wodą dodajemy
    miód, koncentrat
    pomidorowy i keczup. Mieszamy
    i wlewamy do żeberek.
    Dusimy na małym ogniu,
    aż będą miękkie. Pod
    koniec duszenia dodajemy
    suszone morele.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować