Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień przed pieczeniem zamarynować żeberka. Z podanych składników przygotować marynatę. Żeberka pokroić w mniejsze porcje i namoczyć marynacie tak aby każdy kawałek został nią pokryty.
2.Żeberka wraz z marynatą zapakować do rękawa do pieczenia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
3.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić w ćwiartki. Skropić olejem i posypać solą, pieprzem, tymiankiem , ziołami i rozmarynem.
Żeberka wstawiamy do nagrzanego do 200* piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Mniej więcej na 20 minut przed zakończeniem pieczenia można rozciąć rękaw aby żeberka się zarumieniły i w tym czasie wkładamy w drugim naczyniu żaroodpornym przygotowane ziemniaki.
Komentarze