Żeberka pieczone z cebulą

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mój mąż jest mięsożerny, w przeciwieństwie do mnie, więc lubi mięso w każdej postaci. Jednak to danie również mnie zasmakowało.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    4 duże cebule
    Ketchup łagodny
    Sól, pieprz, majeranek, słodka papryka
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Żeberka pieczone z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w półplasterki. Połowę układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Żeberka kroimy na kawałki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia i posypujemy z każdej strony solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
  • 3. Posypujemy resztą cebuli, polewamy ketchupem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45min w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować