Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

4.47 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Próbowałam żeberek w różnej wersji, ale te pieczone w keczupie i cebuli są zdecydowanym faworytem:). Przygotujemy je w 5 minut, później wystarczy już tylko czekać aż się upieką.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3-4 cebule
    1/2 szklanki keczupu
    4 łyżeczki musztardy
    5 łyżek sosu sojowego
    po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w krążki. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.
  • 2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.
  • 3. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Żeberka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować