Zupa serowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najlepsza zupa na świecie. U nas to numer jeden. Wyprzedza nawet pomidorową.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Por
    4 marchewki
    Bulion ( ok 2 - 2,5 litra )
    250g serka topionego ementaler
    Op. śmietany 18%
    4 plastry wyrazistego sera żółtego
    Sól, pieprz, suszony lubczyk

Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy w półplasterki, marchewkę w plastry. Wrzucamy do bulionu i gotujemy aż marchewka zmięknie. Potem wrzucamy serki topione i mieszamy do rozpuszczenia. Zaprawiamy zupę śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy