Szpinakowe pulpeciki na ryżu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Połączenie moich ulubionych smaków i przede wszystkim zdrowe!

  • 40 min

Składniki:

  • - 500 g mielonego mięsa z indyka
    - 150 g mrożonego szpinaku
    - 1 duża marchewka
    - 3 ząbki czosnku
    - natka pietruszki
    - 1 jajko
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe pulpeciki na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy. W dużej misce umieszczamy mięso do którego dodajemy startą marchewkę, drobno pokrojoną pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Dokładnie mieszamy w tym samym czasie dodając przyprawy, jajko i odrobinę bułki tartej.
  • 2. W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy kuleczki mięsne, zarumieniamy z każdej strony i dolewamy 1/2 szklanki wody (zależy od wielkości rondelka). Całość przykrywamy i gotujemy około 20-30 minut.
    Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować