Wegańska zupa ze szpinaku i brokułów

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne połączenie smaków, pozwoli wrócić do dzieciństwa.

  • 60 min

Składniki:

  • - włoszczyzna
    - 2 marchewki
    - 1 opakowanie świeżego szpinaku
    - 1 brokuł
    - 1/4 białej kapusty ( opcjonalnie, miałam w lodówce i sprawdziła się doskonale)
    - 3 ziemniaki
    - 4 ząbki czosnku
    - olej
    - kumin
    - sól
    - pieprz
    - koperek

Wegańska zupa ze szpinaku i brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wolnym ogniu, pod przykryciem przygotowujemy bulion warzywny.
  • 2. Szpinak myjemy, czosnek rozdrabniamy, marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, brokuł dzielimy na różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek, szpinak i brokuły. Chwilę podsmażamy, lekko solimy i odstawiamy. Z bulionu wyjmujemy warzywa, następnie dodajemy marchewkę, poszatkowaną kapustę i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki wraz z podsmażonymi warzywami, doprawiamy solą, pieprzem oraz kuminem. Gotujemy do momentu ugotowania kartofli. Na koniec wrzucamy świeży koperek i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy