Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.49 (194 ocen)

  • 45 min

Super smakują z podsmażoną cebulką

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    ½ litra ciepłej wody
    1 opakowanie rozdrobnionego szpinaku
    1/2 słoiczka suszonych pomidorów
    1/2 opakowania fety
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przesmażyć na oleju, dodać pokruszony ser feta, pokrojone drobno suszone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć wszystko razem, doprawić solą i pieprzem. Farsz wystudzić.
  • 2. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. Cienko rozwałkować, wykrajać krążki. Napełniać zimnym farszem pierogi. Gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Można podawać z podsmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować