Zasmażane buraczki z kukurydzą

1 (1 ocen)

Buraczki zasmażane z dodatkiem kukurydzy gotowanej. Bardzo dobry dodatek do obiadu. Pełnia zdrowia na talerzu.

Składniki:

  • 5 średnich ugotowanych i obranych buraków (łącznie 570 g)
    350 g ziaren gotowanej kukurydzy
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    4 łyżki margaryny
    5 łyżek jogurtu bałkańskiego light 3% tłuszczu
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    cukier do smaku (wg uznania)
    sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki Buraczki

Zasmażane buraczki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zasmażane buraczki z kukurydzą 1. Czosnek posiekać,dusić na margarynie razem z kukurydzą 5 min. Mieszać.
  • Zasmażane buraczki z kukurydzą 2. Buraczki pokroić na małe kawałki (ewentualnie potrzeć na tarce o grubych oczkach) i dodać do kukurydzy. Dusić jeszcze 10 min, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i jogurt - wymieszać.
  • Zasmażane buraczki z kukurydzą 3. Całość oprószyć mąką, wymieszać - chwilę smażyć.
  • Zasmażane buraczki z kukurydzą 4. Gotowe danie przyprawić cukrem, solą i pieprzem.

Porady

Gotowaną kukurydzę można zastąpić kukurydzą konserwową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować