ZASMAŻANA MARCHEWKA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Mój ulubiony dodatek do kotletów mielonych. Uwielbiana przez dzieciaki, pyszna i słodka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
    1 łyżka masła
    1 łyżka Vegety Natur
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Zasmażana marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę myjemy dokładnie, obieramy i kroimy wzdłuż na 4 części. Następnie siekamy ją w drobną kosteczkę, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (woda musi przykryć marchewkę). Wsypujemy Vegetę Natur, cukier, sól. Dokładamy masło. Gotujemy wszystko około 30 minut na małym ogniu, aż marchew zmięknie. Mąkę umieszczamy w małym garnuszku. Dolewamy 50 ml zimnej wody i mieszamy z mąką dokładnie. Wlewamy do garnka z marchewką i gotujemy razem 10 minut mieszając co jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować