Marchewka zasmażana

5 (1 ocen)

Pyszny dodatek do drugiego dania

Składniki:

  • 4-5 średniej wielkości marchewki

    5-6 łyżek wody

    pół łyżeczki soli

    3-4 łyżeczki cukru

    2 łyżki masła

    niecała łyżka mąki pszennej

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marchewka zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i wodę. Wsypujemy sól i cukier.

    Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

    Zasmażka: Roztopić na małym ogniu masło, następnie dodać mąkę pszenną (roztrzepaną z łyżką wody) i dokładnie wymieszać.

    Jak marchewka będzie miękka zalewamy zasmażką i chwilkę mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować