Zapiekanki z kurczakiem, groszkiem i miechunką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodko-kwaśne owoce miechunki wspaniale komponują się z kurczakiem oraz zielonym groszkiem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego
    filet z piersi kurczaka
    cebula
    pół szklanki mrożonego groszku
    około 20 miechunek
    curry
    sól
    pieprz
    łyżka masła
    gałązka lubczyku
    szczypiorek
    pieprz czerwony
    chili w płatkach
    50 g startego pecorino romano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Zapiekanki Przystawki

Zapiekanki z kurczakiem, groszkiem i miechunką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na małe kawałki, nacieramy curry, solą i pieprzem.
    Cebulę kroimy w plasterki i szklimy na maśle. Dokładamy kawałki kurczaka i smażymy kilka minut. Wrzucamy groszek i posiekane zioła razem mieszamy.

    Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, każdy kwadrat posypujemy pecorino romano, a następnie układamy nadzienie. Na każdy kwadracik kładziemy po 2-3 miechunki. Wszystkie zapiekanki posypujemy płatkami chili. Pieczemy w 210 stopniach C przez 12-15 minut. Po wyjęciu zapiekanki posypujemy czerwonym pieprzem. Można podawać zarówno na zimno jak i gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SEREM

To może cię zainteresować