Zapiekanki jajeczne

4.5 (163 ocen)

  • Łatwy

Zapiekanki jajeczne, czyli "przez żołądek do serca". Anna Kopecka

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - Pokrojona w kostkę kiełbasa: 20 dekagramów
    - Szczypiorek lub cebula: 1 pęczek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - Mielona papryka: 1 szczypta
    - Kajzerki: 3 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - Żółty ser: 10 dekagramów
    - keczup: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zapiekanki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbijamy i przyprawiamy jak na jajecznicę. Smażymy
    kiełbasę, wlewamy jajka, a gdy się zetną, zdejmujemy z ognia.
  • Zapiekanki jajeczne 2. Bułki przekrawamy na pół i smarujemy masłem. Układamy
    na blasze i nakładamy jajka z kiełbasą, drobno pokrojony
    szczypiorek lub cebulę i przykrywamy serem. Zapiekamy ok.
    6 minut w temperaturze 180 °C. Gotowe polewamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować