Zapiekanka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet myjemy i kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i papryką. Wstawiamy do lodówki.Szpinak przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Dodajemy śmietanę i zmiażdżony czosnek.Doprawiamy odrobiną sosu sojowego. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę kroimy w większą kostkę, pieczarki na grubsze plasterki.
2.Na rozgrzany olej wrzucamy jednocześnie kurczaka i cebulę.Smażymy ok.5min i dodajemy pieczarki. Dodajemy kostkę rosołową.Smażymy aż kurczak się lekko zarumieni. Ugotowany makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy usmażonego kurczaka i dokładnie mieszamy.Na wierzch wylewamy szpinak.Nie mieszamy już!! Dekorujemy wg pomysłu serem. Zapiekamy 30min w rozgrzanym piekarniku do 180stopni
Komentarze