Imprezowe Ślimaczki

4.5 (140 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealne na przekąskę

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ślimaczki z nadzieniem łososiowym:
    5 ugotowanych na twardo jajek
    5 brzuszków łososia
    pół pęczka natki pietruszki
    przyprawa Maggi
    szczypta pieprzu

    Ślimaczki z nadzieniem z serka i szynki:
    1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami
    kilka plastrów szynki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    koperek

    2 opakowania tortilli (po 4 placki w opakowaniu)
    sos Tabasco
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Imprezowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opcja 1:
    Brzuszki obieramy ze skóry i odcinamy tłuściejsze części. Jajka i 4 brzuszki mixujemy blenderem na gładką masę (Pozostałą część brzuszków kroimy n a małe kawałki i odkładamy na później). Przekładamy masę do miski i dodajemy posiekaną natkę, doprawiamy Maggi i pieprzem. Każdy z placków tortilli smarujemy pastą, posypujemy kilkoma kawałkami łososia i skrapiamy lekko sosem Tabasco. Ciasno zwijamy w rulon.
  • 2. Opcja 2:
    Tortille smarujemy dość grubo serkiem. Na jednej połowie placka układamy plastry szybki a na drugiej części cienkie paseczki papryki. Całość posypujemy koperkiem i skrapiamy lekko sosem Tabasco. Ciasno zwijamy w rulon.
  • 3. Zwinięte tortille odstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę. Przed podaniem kroimy je na kawałki ok. 1cm grubości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować