Zapiekanka ze schabem, ryżem oraz warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na oleju.
Mięso kroimy w kostkę .
Do cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy : pieprz, sól, bazylię, oregano, co jakiś czas podlewając wodę żeby mięso się nie przypaliło.
2.Ryż gotujemy w osolonej wodzie
3.Pieczarki kroimy i dodajemy do mięsa.
4.Kalafior oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
5.Do mięsa dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy
6.Ryż układamy w naczyniu żaroodpornym.
Następnie mięso oraz warzywa.
7.Jajka roztrzepujemy w śmietanie i polewamy zapiekankę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch warzyw.
Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180̊C.
Smacznego.
Komentarze