Zapiekanka z marchewką i pieczonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie lubię, gdy coś się w kuchni się marnuje, dlatego często robię tak zwane obiady z resztek.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Podział konkursowy:
    ZESTAW B:
    a. składniki podstawowe z zestawu
    300 g mini marchewek ugotowanych na parze
    2 żółte marchewki pokrojone w plasterki i ugotowane na parze
    150 ml słodkiej śmietanki 42%
    200 g ciasta francuskiego
    b. składnik podstawowy dodatkowy
    2 plastry pieczeni wołowej, mogą być również resztki kurczaka lub pieczeni wieprzowej
    c. składniki robocze
    2 łyżki zielonego groszku
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    natka pietruszki

    Podział tradycyjny:
    300 g mini marchewek ugotowanych na parze
    2 żółte marchewki pokrojone w plasterki i ugotowane na parze
    2 plastry pieczeni wołowej, mogą być również resztki kurczaka lub pieczeni wieprzowej
    natka pietruszki
    2 łyżki zielonego groszku
    150 ml słodkiej śmietanki 42%
    sól
    pieprz
    gałka muszktołowa
    natka piertuszki
    200 g ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z marchewką i pieczonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki mieszamy z pokrojoną w kostkę pieczenią, groszkiem, natką pietruszki zalewamy śmietaną doprawiamy do smaku przyprawami i natką pietruszki. Całość mieszamy.
    Przekładamy do naczynek do zapiekania. Na wierzchu układamy kawałki ciasta francuskiego.

    Zapiekamy w 200 stopniach C przez 15-20 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować