Zapiekanka z cukinii warstwowa

4.48 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapiekanka z cukinii zielonej i żółtej z dodatkiem świeżych pomidorów oraz serem mozzarella na sosie pomidorowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia zielona
    1 cukinia żółta
    2 pomidory malinowe
    2 opakowania sera mozzarella kulka
    Passata pomidorowa
    1 cebula
    1 /2 małej papryki czerwonej
    2 ząbki czosnku
    Zioła prowansalskie
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekanka z cukinii warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy sos pomidorowy z passaty pomidorowej z dodatkiem pokrojonej cebuli, papryki oraz czosnku i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
    2. Cukinię zieloną, żółtą, pomidory oraz ser mozzarella kroimy w plasterki.
    3. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy uprzednio przygotowany sos pomidorowy. Następnie układamy na przemian pokrojone warzywa oraz ser mozzarella i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości cukinii około 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować