Zapiekane rybne muszle Eli

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapiekane duże muszle,nadziewane morszczukiem i szpinakiem.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożone filety morszczuka: 1 kilogram
    - przyprawa do ryb: 1 łyżka
    - pieprz: 4 szczypty
    - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - olej: 0.33 szklanki
    - makaron duże muszle: 500 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - świeży szpinak: 25 dekagramów
    - masło: 1 łyżka
    - Czosnek granulowany: 4 szczypty
    - ser typu feta: 25 dekagramów
    - ser żółty: 15 dekagramów
    - sosy do spagetti Łowicz: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zapiekane rybne muszle eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć rybę przyprawą,pieprzem i obtoczyć mąką.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę.
  • 2. Makaron gotować krócej niż w przepisie na opakowaniu,odlać,przelać zimną wodą i odsączyć.
  • 3. Na patelni roztopić masło,dodać szpinak,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i chwilę smażyć.
  • 4. Na dużą blachę wylać sosy Łowicz.Na sosie rozłożyć ugotowane muszle.Do każdej muszli włożyć trochę szpinaku,po kawałku ryby i sera feta.Blachę przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 30 minut.
  • 5. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Wyjąć blachę z piekarnika,usunąć folię i posypać muszle tartym żółtym serem.Blachę włożyć jeszcze do piekarnika na 15 minut,żeby ser się zapiekł.
  • 6. Muszle razem z sosem wyłożyć na talerze i udekorować listkami szpinaku.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować