Okulary z pstrąga Eli

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny zrolowany pstrąg faszerowany pieczarkami.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 pstrągów
    2 łyżki sosu sojowego grzybowego
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka przyprawy do ryb
    4 łyżki oleju
    20 dkg pieczarek
    1 mała cebula
    1 łyżka masła
    pieprz
    sól
    10 dkg sera żółtego
    olej do posmarowania ryb
    6 patyczków do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Okulary z pstrąga eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryb odciąć głowy,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyfiletować pstrągi tak żeby obie płowy ryby trzymały się na ogonie.
  • 2. Połączyć razem sosy sojowe,przyprawę do ryb,olej i pieprz.Marynatą posmarować pstrągi ze wszystkich stron i włożyć do lodówki na 12 godzin.
  • 3. .Pieczarki oczyścić i pokroić drobno.Cebulę posiekać.Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę i usmażyć.Do ostudzonych pieczarek dodać ser i wymieszać.
  • 4. Pstrągi ułożyć skórą do dołu i nałożyć na nie pieczarki z serem.
  • 5. Każdą część zrolować w stronę ogona,żeby powstały okulary i spiąć patyczkiem.Odwrócić pstrągi,tak żeby ogon ryby odstawał do góry.
  • 6. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego,posmarować olejem i zapiekać około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  • 7. Gotowe okulary rybne wyłożyć na półmisek.Pstrąga można podawać na ciepło i na zimno.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować