Zapiekane polędwiczki w sosie z kurkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, pachnącym lasem sosem z grzybów kurek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • 1 kulka mozzarelli
    • 1 cebula
    • 25 dag kurek
    • 100 ml śmietany 30%
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Zapiekane polędwiczki w sosie z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, rozcinam, wzdłuż ale nie do końca i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Ser mozzarellę kroję w plastry i układam na środku mięsa.
  • mięso 2. Mięso zwijam w roladę, owijam w folię aluminiową, układam na blaszce do pieczenia i piekę 40 minut w 180°c.
  • grzyby 3. Po upieczeniu mięso kroję w dziesięciocentymetrowe kawałki i częścią krojenia układam do góry w naczyniu.
    Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte grzyby, podlewam ½ szk. wody i gotuję 10 minut. Doprawiam pieprzem oraz solą i wlewam śmietanę. Chwilkę gotuje i łączę z mięsem.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.29 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.29 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polędwiczki z indyka w sosie własnym

smak i uczucie Szybki i smaczny obiad. 45 min

To może cię zainteresować