" Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką "

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Zapiekane parówki z serem i tostami na smaczne śniadanie!

  • 30 min

Składniki:


  • - parówki drobiowe - 5 szt
    - ser żółty - ok. 100 g
    - chleb tostowy - 3 kromki
    - szczypiorek - 1 pęczek
    - białko - 1 szt
    - masło - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

" zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przyrządzenia:

    Parówki króciutko podgotowujemy
    ( ok. 3 - 4 minutki ).

    Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

    Szczypiorek siekamy.

    Białko roztrzepujemy.

    Foremkę do keksa delikatnie smarujemy masłem.

    Układamy na spodzie 3 parówki.

    Posypujemy gęsto serem.

    Przykrywamy 2 parówkami i znów pokrywamy warstwą startego sera.

    Przykrywamy kromkami chleba tostowego.

    Całośc smarujemy / polewamy białkiem.

    Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut / 180C
    ( tak by ser się roztopił ).

    Odwracamy foremkę i wyciągamy.

    Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować